De Grote Europa Special

CASE

De Grote Europa Special

Online doeboek waarmee kinderen uit groep 7 en 8 spelenderwijs leren over de Europese Unie. De online special zit boordevol animaties en puzzels. Het boek is ook op tablet en telefoon te bekijken. 

Type

Online interactief magazine met animaties en puzzels

Klant

Bekijken

Online doeboek

In Het Grote Europa Doeboek kunnen kinderen uit groep 7 en 8 spelenderwijs leren over de Europese Unie: Van informatie over de geschiedenis van Europa tot hoe we binnen de unie onze financiën regelen, alles komt aan bod. Historisch Nieuwsblad vroeg ons om een digitale vertaling te maken van het boek, wat ons de perfecte gelegenheid bood om de nieuwste features van Diziner toe te passen.

Bij het openen van het online doeboek, valt direct de speelse vormgeving op. De korte tekstjes en illustraties worden door middel van verschillende animaties ingeladen, waardoor de content meer tot leven komt.

Speciale features

Online puzzelen

In het online doekboek zijn ook diverse puzzels opgenomen. De kruiswoordpuzzels, quizzen, woordzoekers en schuifpuzzel zijn interactief, waardoor de leerlingen deze direct op het computerscherm op kunnen lossen. Ook worden de leerlingen via diverse vragen aan het denken gezet. De antwoorden kunnen zij in de online special invullen.

Eenvoudig aanpasbaar​

De pagina’s van het online doeboek zijn zo opgebouwd dat de redactie van Historisch Nieuwsblad eenvoudig zelf teksten en afbeeldingen kan aanpassen. Zo hebben zij eenvoudig de Duitse, Franse en Engelse vertalingen van de Nederlandse editie kunnen realiseren.

Bekijk ook deze cases

Specialist in website design, webbouw, multisite oplossingen en ontwikkeling van digitale magazines. Ook kunnen wij je helpen met jouw online marketing en het onderhoud en support voor jouw website(s).