Vlaamse Meesters

In deze online special van Historisch Nieuwsblad komt de Barok tot leven. 

“Laat u meeslepen door de uitbundige, weelderige kunststroming die Antwerpen en andere steden in Vlaanderen vormgaf in de zeventiende eeuw.”

#ce1f26

#f6bc25

#186e7b

#69440a

#7b6f0a

#414141

Het kleurpalet

“Met behulp van Diziner hebben wij, in opdracht van Toerisme Vlaanderen, het digitale magazine ‘Vlaamse Meesters’ gemaakt. Diziner is eenvoudig in het gebruik en biedt veel mogelijkheden. De samenwerking met Twin verliep erg prettig: we konden te allen tijden terecht met vragen en er werd actief meegedacht met onze wensen. Waar nodig werden er aanpassingen in het ontwerp gedaan of andere oplossingen aangereikt. Wij zijn ontzettend blij en trots op het resultaat: een prachtig magazine waarin de weelderige schilderijen van Rubens en beelden van Antwerpen en andere Vlaamse steden volledig tot hun recht komen.”

– Ieke Schout, redactie Historisch Nieuwsblad

Uiteenlopende content

Een korte kunstcursus, achtergrondartikelen, tips van de mooiste overnachtingslocaties in Vlaanderen, video’s, een winactie en beeldverslagen: Je leest het allemaal in de online special Vlaamse Meesters. 

Culturele agenda

In de online culturele agenda maakte de redactie van Historisch Nieuwsblad een selectie van de mooiste programmaonderdelen die tijdens het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ werden georganiseerd. 

Bekijk ook deze cases