Twin Digital

Grote update Diziner succesvol doorgevoerd

Nu al onze klanten op de allernieuwste versie van Diziner draaien, vertellen we je ook graag wat meer over de technische verbeteringen die we hebben doorgevoerd.

Verbeterde laadtijd

De laadtijd van alle Diziners is aanzienlijk verbeterd. Dit hebben we kunnen bereiken door naast in de magazines, ook op de indexpagina’s gebruik te maken van cache. Dit werkt als volgt: Het verzoek van het bekijken van de indexpagina wordt ontvangen door de server, waarna de pagina wordt gegenereerd en opgeslagen op de server. Bij een volgende bezoeker wordt deze opgeslagen pagina geladen, waardoor de indexpagina razendsnel getoond kan worden. Bij een wijziging in de issue manager wordt de cache automatisch geleegd zodat de wijzigingen ook zichtbaar zullen worden voor de bezoekers.

Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat alle beelden op een andere manier ingeladen worden. In plaats van het ophalen van het volledige formaat van de afbeeldingen voor alle devices, worden nu geoptimaliseerde beelden opgehaald specifiek voor desktop, tablet of telefoon.

Zelf meer instellen via de Customizer

Het is nu mogelijk een groot aantal algemene instellingen zelf aan te passen. Dit hebben we kunnen realiseren door een aantal functionaliteiten te verplaatsen naar de Customizer en deze voor iedereen toegankelijk te maken. Dit geeft je de vrijheid om onder andere zelf de indexpagina te stylen, de kleuren van het menu in te stellen, de getoonde introductietekst van de indexpagina te wijzigen en nog veel meer. In de online handleiding vind je alle opties van de Customizer.

Verbeterde zoekfunctionaliteit

Gebruikers van het professional pakket kunnen vanaf nu profiteren van een verbeterde zoekfunctie. Naast het zoeken via de indexpagina, is het nu ook mogelijk om direct binnen een magazine te zoeken. Hiervoor open je het sidemenu en navigeer je naar zoektab. Bij het invullen van de zoekterm worden de zoekresultaten op een overzichtelijke manier getoond en navigeer je moeiteloos naar de betreffende pagina.

Nice to mention

  • Maak je op je computer gebruik van darkmode? Dan is de editor in Diziner vanaf nu ook zichtbaar in een donkere modus.
  • Het menu dat onderaan alle publicaties wordt getoond heeft een restyling gekregen. En extra handig: er worden nu ook paginanummers getoond.
  • Het is nu ook mogelijk zelf custom fonts te uploaden en in te stellen. Je leest er hier meer over.
  • Zet één (of meer) van je edities in de schijnwerpers door deze featured te maken.

Diziner integreren in website

Wil je bezoekers van jouw website ook op een visuele manier prikkelen om jouw online publicaties te lezen? Maak dan gebruik van een door ons ontwikkelde RSS-feed waarbij de laatst gepubliceerde publicaties op de websites worden opgehaald. Klikt de bezoeker op één van de blokjes, dan opent de publicatie direct in een nieuw tabblad.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, of wil je graag hulp bij het integreren van de feed op jouw website, neem dan contact met ons op.

Specialist in website design, webbouw, multisite oplossingen en ontwikkeling van digitale magazines. Ook kunnen wij je helpen met jouw online marketing en het onderhoud en support voor jouw website(s).